A különböző rendőri szerveknél szerzett tapasztalatok alapján ügyfeleink képviselete a nyílt rendőri eljárásokkal kapcsolatosan, valamint a megszerzett tapasztalatok kamatoztatása azokban az esetekben is, ahol az egyre gyakoribb titkos nyomozati eljárások kerülnek alkalmazásra.

Újabban olyan eszközöket használ a nyomozó hatóság, melyeket az átlag ügyvéd nem ismer, melyekről az ügyfél nem is hallott. Az operatív eszközök használatát azonban jogszabályok korlátozzák, és egyes eljárások kimenetele azon múlik, hogy a védő ismeri-e az eszközöket, illetve azok nyílttá tételének szabályait. Fokozottan igaz ez a bíró szakra. 

A VPOP és APEH egyesítése a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kereteiben érdekes helyzetet teremtett. Miközben a VPOP nyomozói a titkos nyomozások és nyílt eljárások kereteit is kihasználják az APEH ellenőrökkel együttműködve nyilatkoztatják az ügyfeleket olyan kérdésekben, melyekre a nyomozás során nem lenne köteles válaszolni. E miatt egyre gyakrabban igénylik az általunk képviselt magánszemélyek és vállalkozások, hogy a NAV eljárásának kezdetétől kapcsolódjunk be a vizsgálatokba, megelőzve ezzel a későbbi problémákat. 

Valljuk, hogy az első nyilatkozat-tételtől szükséges a jogi képviselő, sok kellemetlenségtől kíméli meg önmagát minimális kiadással.

A jogszabályi változásoknak köszönhetően már akár tanúkénti idézés esetén is elkísérjhetjük, tanú jogi segítőjeként képviselhetjük Önt. Amennyiben Ön sértett képviselhetjük a hatóság előtt. Továbbra is elkészítjük Önnek a hatóságok felé beadásra kerülő iratokat, bejelentéseket, indítványokat és észrevételeket.

Dr. Dózsa Ernő