Családjogi Mediáció:

A házastársak a házassági bontóper megindítása előtt, vagy a bontóper alatt- kapcsolatuk, vagy a házasság felbontásával összefüggő vitás kérdések megegyezésen alapuló rendezése érdekében közvetítői eljárást vehetnek igénybe. Az így született megállapodás bírósági ítéletbe foglalható.

Mit is jelent ez az Ön számára?

Már a válást megelőzően lehetőség van arra, hogy egy tapasztalt ügyvéddel átbeszéljék a lehetőségeket, aki elmondja Önöknek, mivel fog járni a válás. Ennek során teljeskörű jogi tájékoztatást kapnak arról, hogy mi fog történni, feltárjuk a vagyonjogi kérdéseket, átbeszéljük a bontóper kihatásait a jövővel kapcsolatosan.

Érintjük a konzultációk során a lelki kérdéseket, mit fognak érezni, milyen hatással lesz ez a gyermekekre. Hogyan tudják ezt az időszakot mind a saját, mind a gyerekek számára elviselhetővé tenni.

Gyermekcentrikus megközelítéssel állunk a dolgokhoz.

Hangozzon ez bármilyen hihetetlenül egy ügyvédtől, de a célunk az, hogy amennyiben az lehetséges, béküljenek ki. Ezt próbáljuk szükség esetén elősegíteni egyfajta családterápiával, ahol egyszemélyes, majd páros konzultációval kiegészítve keressük a megoldást a problémára. Csak ennek sikertelensége esetén lépünk tovább, igyekszünk egy mindenki számára elfogadható kompromisszumot kötni, hogy elviselhetővé tegyük azt az amúgy is rendkívül nehéz időszakot, ami a válást jellemzi, lerövidítve azt.

Amennyiben gyermeke van ne felejtse el, hogy ő szenvedi meg legjobban a válást, és azt sem szabad elfelejtenie, hogy volt házastársával a gyerek összeköti, az ő érdekeit szem előtt tartva kell leélniük az életüket.

Ma gyakorlatilag bárki folytathat közvetítői tevékenységet, egyetemi vagy OKJ-s, de akár egy egynapos tanfolyamon szerzett oklevéllel is. Jól válassza meg, kihez fordul, hiszen az Ön elkövetkező élete a tét.